Over onsWij zijn Lisette van Druenen en Gerhard Dokter. Wij droomden al heel lang van een mooie plek buiten, met veel rust en ruimte. Vooral veel ruimte voor onze paarden! In 2010 vonden wij dit mooie huis in de Eifel en zijn verhuisd.

De naam Escapade komt van mijn paard, Escapade II, hier is alles mee begonnen. De endurance (het rijden van lange afstanden te paard), het trainen in de geweldige Eifel. Ook het idee om hier te gaan wonen is ontstaan tijdens de lange trainingsritten hier.

Met Escapade, z’n dagelijkse naam is Barek, heb ik veel bijzondere dingen meegemaakt. Dingen die ik in het begin, toen ik begon aan endurance, niet had durven dromen zijn gebeurd. Zoals het rijden van Montcuq, een bijzondere wedstrijd van 2×100 km in Frankrijk.

Het, als eerste nederlander, uitrijden van Santa Suzanna. Een 2×100 km in de buurt van Barcelona. Het 3 x uitrijden van het Nederlands kampioenschap, waarbij ik de laatste keer, in 2009, ook nog het kampioenlint in ontvangst mocht nemen.

Het deelnemen aan de Wereld Kampioenschappen in Maleisië in 2008 en de Europese Kampioenschappen in Italië in 2009 waren ook evenementen die we nooit zullen vergeten.

Gerhard heeft ervoor gezorgd dat onze mooie stek hier een waar paradijsje is geworden. Zowel voor mensen als dieren. Verder zorgt hij ook voor alle paarden die hier in de opfok staan en regelt de dagelijkse gang van zaken. Samen runnen wij een Bed & Breakfast en zorgen ervoor dat de gasten het naar hun zin hebben.

Naast Barek, nu een senior die op de jonge paarden past, hebben we inmiddels nog 4 paarden.

En 3 honden: Bow (labrador), Asta (herder) en Tes (border collie). Naast onze honden lopen er ook nog 2 katten rond.